in cazul tutunului

În cazul tutunului

Utilizarea ShishaSyrup sau altfel a siropului de narghilea este destul de simplă, atât în cazul pietrelor minerale, cât și a tutunului. Pentru întregul procedeu nu aveți nevoie de altceva decât de un simplu recipient (care poate fi săculețul sau punga de bază a tutunului) sau cutie.

Modul de utilizare a ShishaSyrup cu ajutorul tutunului  de narghilea semipreparat:

  1. Să desfacem tutunul de narghilea semipreparat și să presărăm tutunul ușor umed în cantitate de 40g într-o cutie cu proprietăți bune de închidere.
  2. Desfacem capacul ShishaSyrup și întreaga cantitate de100 gde melasă aromatică se toarnă peste tutun
  3. Se amestecă bine pentru ca melasa să fie uniformă în urma împărțirii.
  4. Se lasă la „copt” timp de 1 zi, putând fi ulterior introdus în ceramică!

Ingrediente:40 g de tutun de narghilea semipreparat, recipient, 1 cutie= 100ml de aromatizant de tutun aromatic ShishaSyrup

Timp de lucru: 2 minute, putând fi preparat de oricine, nefiind necesare instrumente auxiliare

Sugestii:

  • Se ia o cutie de plastic cu o capacitate de 200ml și o pungă de neilon ce poate fi reînchisă în mod ermetic. Tutunul se presară în punga de neilon, iar acolo se varsă peste el melasa aromatică ShishaSyrup. Astfel, poate fi ușor amestecat. Neilonul se pune în cutia de plastic. Dubla închidere ne asigură că tutunul aromatizat își păstrează gustul umed, fin/plăcut și puternic.
  • In momentul umplerii ceramicii se recomandă utilizarea ceramicii de tip phunnel și să nu facem economie cu tutunul aromat sau să folosim un tip de ceramică mini phunnel

Cu tutun de țigaretă tradițională sau de pipă:

În cazul unui tutun atât de uscat și natural, trebuie deja aplicată o serie de operațiuni, însă să nu ne fie frică, și acest lucru este foarte simplu. Trebuie numai să urmăm pașii de mai jos:

1. Să măsurăm aproximativ 30-35 gde tutun uscat de pipă sau de țigaretă.

2. Să punem tutunul în apă călduță – caldă și să lăsăm să se înmoaie timp de 4-5 minute.

3. După această etapă să stoarcem manual și să înlocuim cu apă curată apa anterioară de culoare închisă.

4. Să repetăm procedeul 2. și 3. până când pe parcursul stoarcerii manuale obținem o apă de culoare gălbui-deschis.

5. Să înfășurăm tutunul cu o batistă de hârtie sau cârpă și să comprimăm manual pentru a stoarce umiditatea.

6. Comprimarea se repetă până când (înclocuind batista de hârtie) tutunul o umezește doar puțin.

7. În timp ce desfacem tutunul în mici bucăți se recomandă așezarea tutunului în rezervor (cutie).

8. Să turnăm peste o cutie de 100 ml de Shishasyrup.

9. Să așteptăm timp de o zi și poată începe umplerea!

Ingrediente:  30-35 g de tutun uscat de pipă sau de țigaretă, rezervor, 1 cutie  = 100ml ShishaSyrup condiment aromat de tutun

Tim de lucfru: 15 minute, putând fi efectuat de oricine, batistă de hârtie, cutie pentru înmuiere, apă caldă

Sfaturi:

  • Cu cât apa este mai caldă, cu atât scade numărul de înmuieri.
  • De fapt, prin înmuiere scădem intensitatea de nicotină a tutunului. Celui căruia îi plac tutunurile mai tari, este de ajuns clătirea de 1-2 ori. Celui căruia îi plac tutunurile mai slabe și ar dori să guste mai degrabă aroma de Shishasyrup poate să repete clătirea chiar de 5-6 ori.
  • Munca ne poate fi ușurată dacă pentru captarea tutunului folosim o strecurătoare sau ceainic.
  • Cel care dorește să accelereze procesul de clătire să pună tutunul în apă clocotită pentru 3-4 minute, apoi să clătească bine cu apă rece și poate comprima.

Atenție: Lichidul rezultat din înmuierea tutunului este foarte toxic, motiv pentru care trebuie distrus imediat.